Træfiber var førstevalget
Katja opdagede træfiberisolering på en messe, hvor Hunton udstillede bæredygtige byggematerialer. Her blev Katja opmærksom på, de hygroskopiske egenskaber af træfibre, som kan hjælpe med håndtering af fugt og lyddæmpning. Tidligere havde hun troet, at savsmuld og cellulose var de eneste sunde isoleringsmaterialer.
Træfiberisolering er formstabilt og falder derfor ikke sammen. Det har en god varmelagringskapacitet og den vigtigste ingrediens er fra naturlig træproduktion. Det er med andre ord ikke nødvendigt at lave avispapiret først, således som det er tilfældet med cellulose. Efter at have fået kendskab til alle fordelene ved træfiberisolering, var vi ikke i tvivl om, hvad vi skulle isolere med, siger Katja.
Stationbygningen er tidligere isoleret med tørv, hvilket var almindelig på det tidspunkt, hvor huset blev bygget. Det var da Finland gik over til at bygge med planker i stedet for tømmer. Det meste af den oprindelige isolering var intakt og kunne derfor blive liggende, med undtagelse af ét rum, hvor tørven var rådnet.